Wie zijn wij

De toekomstvisie van ‘KFSIC’ vat zich samen als volgt: 

  • samen bouwen aan een duurzame groep muzikanten die plezier hebben in wekelijks samen musiceren en samen muzikale en andere activiteiten ondernemen
  • samen muziek maken op een behoorlijk niveau, met aandacht voor elke muzikant.
  • samen op pad als vriendengroep

Iedere maandag repeteert de KFSIC-fanfare van 20 uur tot 22.30 uur .

In het voorjaar vinden ieder jaar de jaarconcerten plaats, tijdens het eerste weekend van maart. Deze concerten gaan door in zaal ‘De Vrede’ te Sint-Jozef Olen.

In oktober/november organiseren we telkens een najaarsconcert, waarvan de locatie wisselt. Doorgaans wordt hierbij rond een thema gewerkt, of wordt een gast uitgenodigd. In het verleden hebben we samengewerkt met gastzangers zoals Günther Neefs, Andrea Croonenberghs, Geena Lisa, soprane Anneke Luyten… . Tevens zijn ook al instrumentale solisten aan bod gekomen: Karla Van Loo, Kelly Helsen, Kevin Van Giel… .

De fanfare neemt ook deel aan concerten, verbroederingen, dorpsactiviteiten… waarvan de data telkens tijdig worden meegedeeld.

Jeugdwerking

De vereniging blijft ook inzetten op de instroom van jonge muzikantjes. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt met de ‘KF De Verenigde Vrienden’ uit Oevel en de ‘KF De Vrede’ uit Sint-Jozef Olen. Samen verenigen ze hun jonge muzikantjes in jeugdfanfare ‘In Tutto’. Op die manier leren kinderen spelen in een miniatuurfanfare en wordt een latere instap in de grote fanfare vergemakkelijkt. ‘In Tutto’ heeft jaarlijks een eigen concert ‘De 12 uren van in Tutto’ en ze doen ook leuke activiteiten samen.

Het jeugdorkest van onze fanfare, ‘In Tutto’,

Dit jeugdig orkest geeft jaarlijks een concert op de eerste zaterdag van januari. Dit concert gaat door in zaal ‘De Vrede’ in Sint-Jozef Olen.